CSENDrakás tippek ordító irodákhoz 1.

Milyen a rendezett iroda? Ahol az asztalon sorakoznak élére állítva a papírok, dobozkákban az irodaszerek? Irattartóban színes lapok, genotherm tasakok? A polcokon színes mappák? A fénymásolópapírok két dobozzal a sarokban?

Mert végtére ez is egyfajta rend.

De egy ilyen hely csak az irodaellátó cégeknek vonzó 🙂

Csendrakás tippek

Csendrakás tippek

Kezdjük egy csendrakás történettel

Sándorral még kezdő vállalkozó korában találkoztam. Épp az új irodáját tervezgette. Ennek kapcsán máig emlékszem egy üde beszélgetésünkre:
Azt mesélte, hogy alig várja a cége erősödését, öregedését…
– Miért? – kérdeztem tőle? Arra gondoltam, hogy a magyar statisztikákra céloz, miszerint 10-ből 7 cég nem éli meg a 3. életévét, a maradék 3-ből 1 pedig a hetedik év előtt elvérzik. Ezért akar vajon öregedni? Vagy azért mondja pont az Irodakommando munkatársának, mert máris irodaellátó beszerzőt keres?
– Nem – felelte nevetve. – Egyszerűen lenyűgöz, hogy amikor tárgyalni megyek, akkor tömött polcokon sorakoznak a színes mappákban a könyvelési anyagok, számlák, mérlegek, a tanyagok, a könyvek. Megbízható, stabil, rendszerezett, precíz cég benyomását keltik. Én is ilyen irodát szeretnék!
Aztán eltelt 5-6 év és Sándorral újra összefutottam, ezúttal az irodájában.
Végül is elérte, amit szeretett volna! Ő lett az irodaellátók álma: vaskos kék, zöld, piros mappákkal teli szekrények sorakoztak a falnál. Az íróasztal hatalmas felületű bútor. A bal szélen elintézendő papírok halmaza hever, a jobb végén irattartóban sorakoznak az iratok.
– Hűha, Sándor – néztem körül – , ez az amit akartál, valóban elérted. Most jól vagy?
Sándor azonban az orrát lógatta a rendezett irodájában.
– Igen, de most legszívesebben átalakítanám. Amikor bejövök, szinte ordítanak a címkék, harsognak a könyvcímek. Kiabálnak rám a szakmai folyóiratok. Mindenhol különféle feliratok. Akármekkora asztalt veszek, mindig tele van. A szivárványszínű térképtűk, filcek, ceruzák, tollak, fénymásolópapírok, határidőnaplók, tervek és vázlatok, cetlik, címkék tengere elönti az asztalt. És akkor a bélyegzőről, párnáról, tintáról, tűzőgépről nem is beszéltünk. Próbálom őket folyamatosan elpakolni, de mindig az asztalomon kötnek ki…
Nincs itt senki napközben, amikor dolgozok. Ennek ellenére olyan érzésem van, mintha állandóan hatalmas zajban lennék.
Tiszta fejre lenne szükségem, és ebben a rendezettnek látszó kavalkádban képtelen vagyok gondolkodni. Azért hívtalak, Laci, mert te profi vagy, segíts csendet csinálni az irodámban!
Érdekes Önnek az irodahalkító szempontrendszer az irodaellátó szemszögéből?